Loading...
Professionals2019-01-19T19:13:09+02:00

Professionals

Wij bieden zorg- en onderwijsorganisaties tal van een op maat gesneden training, waarin er wordt ingespeeld op de vraag vanuit de organisatie. Gedurende deze trainingen wordt een samensmelting van verschillende wetenschappelijke bewezen effectieve en efficiente technieken gebruikt om de kwaliteit van de organisatie te vergoten.

Waarom inzicht in je eigen levensgeschiedenis? Al vanaf je geboorte doe je verschillende ervaringen op tot aan je volwassenheid, waarmee uiteindelijk je persoonlijkheid vorm wordt gegeven. Wanneer je hier van bewust bent dan weet je als professional wat en waar je sterke en minder sterke kanten vandaan komen. Deze kanten creëren namelijk een terugkerende gedragspatroon in je werkveld. Bewustwording hiervan zorgt ervoor dat je grip krijgt op deze vaardigheden en dit tijdig kunt signaleren, ombuigen of inzetten.

Over het algemeen kunnen professionals meer dan voldoende communiceren, maar wat als je bewust bent van verschillende communicatiestijlen? Ben jij je bewust van je eigen communicatiestijl? Waar komt jou communicatiestijl vandaan? Wat doen andermans communicatiestijlen met jou stijl van communiceren? Welke gedragsproblemen/stoornissen vragen om welke communicatiestijl?

Wanneer je met mensen werkt ontkom je niet aan het feit dat de context veel invloed heeft op de persoon. Ongeacht of de ervaringen in de context positief of negatief zijn, het blijft een belangrijk onderdeel. Wat betekent dit voor jou als professional? Hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten in de context? Welke vaardigheden zijn daarvoor nodig? Waarom lukt het de ene keer wel en sta je de ander keer voor een dichte deur? Hoe maak je verbinding met de context?

Culturele verschillen we horen het van alle kanten, maar hoe ga je daar eigenlijk mee om als professional? Waarom is een cultuur sensitieve houding belangrijk? Wanneer weet je als professional dat je een cultuur sensitieve houding aanneemt? Hoe hou je een cultuur sensitieve houding vast? Is een niet westerse cultuur dan echt zo problematisch in Nederland? Hoe zorg je ervoor dat verschillende culturen naast elkaar kunnen gaan?

Waar komt handelingsverlegenheid eigenlijk vandaan? Hoe komt het dat de ene professional handelingsverlegen is en de ander daar minder last van heeft? Hoe zorg je als professional ervoor dat je leert van je eigen handelingsverlegenheid? Hoe krijg je grip op je handelingsverlegenheid?

Maak een afspraak

Klaar om weer grip op je perspectief te krijgen?

Maak een afspraak